Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΝΥΦΙΚΑ ΚΟΥΑΦ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΥΛΙΚΑ! (2)


Δανείστηκα πληροφορίες για σας από την Bella Chiara .
Οι αναφορές στη τοποθέτηση φρέσκων λουλουδιών αφορούν δικές μου γνώσεις και πειραματισμούς. 
Παρακάτω θα σας μεταφέρω αναλυτικά πως θα φτιάξετε μόνες σας νυφικά κουάφ..



Βήμα 1

 Υλικά που απαιτούνται:
  • Πλαστικές στέκες σκέτες (ή που να καλύπτονται με σατέν, αν μπορείτε να βρείτε σε ένα χρώμα που σας αρέσει).
  • 50 εκατοστά σατέν κορδέλα σε χρώμα έχει επιλεγεί για την κάλυψη των στεκών, πλάτους 22mm (πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πρέπει να πάρετε αυτό το ακριβές πλάτος, όχι μικρότερα).
  • Βελόνα και κλωστή στο κατάλληλο χρώμα.
  • Κομμάτια και βαρίδια από δαντέλες, βελόνα και σατέν κορδέλα για να κάνετε τα τριαντάφυλλα της διακόσμησης. 
  • Διακοσμητική κορδέλα ύφασματινη ή βελούδο για τη γραμμή στο εσωτερικό της στέκας που πρέπει να καλυφθεί.
  •  Χάντρες,πέρλες και κρύσταλλα για τη διακόσμηση.
  • Μικρό κομμάτι τούλι (προαιρετικό).

 

Βήμα 2
 Πάρτε τη σατέν κορδέλα που θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει την πλαστική στέκα, κόψτε την άκρη με ένα ψαλίδι, και κάψτε το τέλος ελαφρά, ίσα-ίσα για να σφραγίσει τα νήματα και να τα αποτρέψει από το ξήλωμα.


 

Βήμα 3
 Καλύψτε τη στέκα με σατέν κορδέλα. Ενώστε όσο πιο σφιχτά γίνεται μεταξύ τους τις άκρες και όσο το δυνατόν να μην αφήνει ζάρες. Ράψτε κατά μήκος του πλήρους μήκους της στέκας μέχρι να καλύπτεται πλήρως.Κόψτε και κάψτε και το άλλο άκρο όπως στο βήμα 2.
 

Βήμα 3.1
 Διπλώστε πάνω από τα άκρα και ράψτε προς τα μέσα.

 

Βήμα 4 
Τώρα επιλέξτε κομμάτια από δαντέλα για να διακοσμήσετε την καλυμμένη στέκα.

 

Βήμα 5 
Μπορείτε να κάνετε αρκετά σχήματα λουλουδιών από κορδέλα δαντέλα και πλεκτές κορδέλες και να τα ράψετε μαζί με την κορδέλα που είναι τυλιγμένη η στέκα. Μόλις έχετε το επιθυμητό μέγεθος, κόψτε την περίσσεια κορδέλα με ένα ψαλίδι και ράψτε πολύ καλά για να μην ξηλωθούν από τα άκρα.

 

 Βήμα 6 
Τοποθετείστε και ράψτε τα μικρά κομμάτια από δαντέλες,λουλούδια, πέρλες και κρύσταλλα σε ένα σύμπλεγμα ακριβώς έξω από το κέντρο της στέκας. Μπορείτε να προσθέσετε τόσο πολύ ή τόσο λίγο διακοσμητικά στοιχεία, όπως σας αρέσει.
 

Βήμα 7
 Μπορείτε να προσθέσετε επίσης και λίγο τούλι. Κόψτε ένα κομμάτι τούλι σε σχήμα τριγώνου (με γωνία 90 μοιρών).Κάντε βελονιά το τούλι στην κάτω πλευρά της στέκας. Τοποθετήστε με γωνία 90 μοιρών προς το τέλος της στέκας.
 

Βήμα 8
 Μπορείτε να πειραματιστείτε με τα φτερά και τα τριαντάφυλλα από ύφασμα, καθώς και.με φρέσκα τριανταφυλλάκια που θα τα έχετε τυλίξει με floral-tape (ανθοπωλεία,αποθήκες διακοσμητικών υλικών και βιτρινών),μετά τα τυλίγεται με κορδέλα,τούλι και οποιοδήποτε ύφασμα διακόσμησης και τα ράβετε πάνω στο ύφασμα της στέκας (ή τα κολλάτε με το πιστόλι σιλικόνης).
 

Βήμα 9 
Κολλήστε στο εσωτερικό της στέκας πλεκτό διακοσμητικό κορδελάκι  ή βελούδο. Θυμηθείτε να κάψετε ελαφρά τις άκρες και ράψτε με μικρές,κρυφές βελονιές. Βεβαιωθείτε ότι το πλεκτό διακοσμητικό κορδελάκι ή βελούδο που χρησιμοποιείτε είναι μόνο 10 χιλιοστά πλάτος.

Βήμα 9,1

 Μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς να ράψετε το διακοσμητικό πλεκτό κορδελάκι.



Έτοιμο!


Μπορείτε να κάνετε υπέροχες κουάφ με φυσικά άνθη διαλέγοντας τη βάση που θα χρησιμοποιήσετε όπως χτενάκια,στέκες ή ακόμα και με σύρμα ανθοδετικής όπου μπορείτε να το φτιάξετε στο σχήμα που θέλετε τυλίγοντας τα άνθη κυκλικά και τα γυμνά σημεία μπορείτε να τα ντύσετε με κορδέλα. 


Υπέροχο αποτέλεσμα δίνουν τα άνθη λεμονιάς πλεγμένα με σύρμα ανθοδετικής σε μισό στεφανάκι μαζί με γυψοφίλλη που θα στολίσετε έναν όμορφο κότσο καθώς και πρωτότυποι συνδιασμοί με φύλλα ελιάς μαζί με μικρά λευκά τριαντάφυλλα και γυψοφίλλη που μπορούν να δεθούν σαν μικρά μπουκετάκια με floral-tape και να στολίσουν όμορφα μαλλιά με μπούκλες μισά-μισά μαζεμένα..
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου