Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ (ΕΞΟΔΑ)

      



Ο κουμπάρος έκτος από το δώρο που θα κάνει στο ζευγάρι τα έξοδα που θα πρέπει να αναλάβει (εφόσον μπορεί και σε συνεννοήση με το ζευγάρι) είναι:
α) τα στέφανα  
β) οι λαμπάδες 
γ) ο επάργυρος δίσκος με τα κουφέτα,την καράφα του κρασιού και το κολονάτο ποτήρι του κρασιού. (Κάντε κλικ εδώ)
δ) μοιράζεται τα έξοδα της εκκλησίας,του στολισμού και τα έξοδα για τις μπομπονιέρες με το ζευγάρι.(κάντε κλικ εδώ για οικονομικές λύσεις μπομπονιέρας γάμου)
Φυσικά οι υποχρεώσεις του κουμπάρου εξαρτώνται και από τα έθιμα κάθε περιοχής και δεν είναι απόλυτα τα παραπάνω. 





                       ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ....ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ

Ο κουμπάρος μπορεί να μείωσει τα έξοδά του αντικαθιστώντας κάποια ακριβά είδη με κάποια άλλα με αρκετά πρωτότυπες ιδέες.. για παράδειγμα,είναι πολύ μόδα πλέον αντί για λαμπάδες να χρησιμοποιούνται στολισμένοι κηροστάτες σε διάφορα σχέδια όπου έχουν βάση για να τοποθετηθεί το κατάλληλο κερί. Μπορούν να τυλιχτούν με οποιοδήποτε διακοσμητικό ύφασμα,τούλι και μπάλες φρέσκων η' ακόμα και υφασμάτινων λουλουδιών και με οτιδήποτε άλλο διακοσμητικό υλικό εμπνευστούμε(κοχύλια,πεταλούδες,κορδέλες κ.ά.) στα χρώματα του ντεκόρ .Φυσικά οι κηροστάτες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν στη διακόσμηση του σπιτιού των νεονύμφων.
Το κόστος δύο κηροστατών μαζί με τα κεριά και τη διακόσμησή τους υπολογίζεται περίπου στα 100 ευρώ περίπου.
 Ακόμα μια οικονομική λύση είναι να αγοράσουμε τον επάργυρο δίσκο,την καράφα και το ποτήρι του κρασιού από είδη σπιτιού ,ξεχωριστά το κάθε είδος και όχι σε σετ γάμου,έτσι το κόστος θα είναι στο σύνολο περίπου 65 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου