Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ!


Δείτε στο video μια υπέροχη νυφική ανθοδέσμη εμπνευσμένη από την νυφική ανθοδέσμη της Kate Moss ,με λευκά και ροζ τριαντάφυλλα και γυψοφίλλη..






Παρακάτω περιγράφεται αναλυτικά πως μπορούμε να φτιάξουμε μια νυφική ανθοδέσμη σε κλασικό κυκλικό σχήμα που συμπληρώνει τα περισσότερα νυφικά.Η καλύτερη επιλογή θα ήταν κάποια σκληραγωγημένα λουλούδια σαν τα τριαντάφυλλα, τα οποία είναι πιο εύκολο να οργανωθούν και να μπορούν να αντέξούν μια μικρή κακομεταχείρηση. Για να κάνετε μια νυφική ​​ανθοδέσμη περίπου 8 εκατοστά σε διάμετρο, απλώς ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες. 

 Αυτή η ανθοδέσμη διαρκεί μεταξύ 30 και 60 λεπτά για να κατασκευαστεί και χρειάζεστε περίπου 30 έως 60 μίσχους. 


Τι θα χρειαστείτε:

  •     30 - 60 στελέχη της σκληραγωγημένο λουλούδι σαν το τριαντάφυλλο (20 έως 40 για κάθε ανθοδέσμη νύφης).
  •   Κάδος
  •   Χαρτοπετσέτες
  •   Κορδέλα (σε ένα συμπληρωματικό χρώμα), 1 έως 2 εκατοστά φαρδιά
  •   Πράσινο floral tape
  •   Κλαδευτήρι ή πολύ κοφτερό μαχαίρι
  •   Εργαλείο αφαίρεσης αγκαθιών και βλαστών
  •  Καρφίτσακια με πέρλα ή διαμαντάκι
Βήμα 1: Προετοιμασία των λουλουδιών

   -
Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας ή ένα εργαλείο αφαίρεσης αγκαθιών και βλαστών για να απομακρυνθεί το περίσσειο φύλλωμα και τα αγκάθια, και αφαιρέστε κατεστραμμένα ή μη ελκυστικά εξωτερικά πέταλα.

   -
Γεμίστε ένα νεροχύτη ή κουβά με νερό, και κρατώντας τα στελέχη μέσα στο νερό, κόψτε με το κλαδευτήρι(κόφτη ή κοφτερό μαχαίρι) ένα-ένα τα στελέχη (με μια κλίση προς τα κάτω ώστε να δημιουργηθεί ''μύτη'')
περίπου 2 εκατοστά από το κάτω μέρος μέσα στο νερό.Αυτό γίνεται για να μην τραβήξουν οξυγόνο από την τομή τα στελέχη και αρχίσουν να μαραίνονται.
 
 
-Αφήστε τα λουλούδια να απορροφήσουν νερό για λίγα δευτερόλεπτα με το στέλεχος τελειώνει κάτω από το νερό, τοποθετήστε τα κοτσάνια σε ένα κουβά γεμάτο μέχρι τη μέση με κρύο νερό μέχρι να είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε.

 *extra tip: Εάν δουλεύετε με  τριαντάφυλλα και τα μπουμπούκια δεν έχουν ανοίξει ακόμη, μπορείτε να κάνετε τα μπουμπούκια να ανοίξουν αν τοποθετήσετε τα στελέχη σε ένα κουβά με ζεστό νερό,αλλά μόνο για μερικά λεπτά λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε  αλλιώς θα μαραθούν.

 
  -
Κρατήστε τα στελέχη  και κόψτε τα σε μικρότερο μήκος, όταν έχετε τελειώσει την κατασκευή της ανθοδέσμης. 


Βήμα 2: ''Δέσιμο'' των λουλουδιών

 
-Πάρτε ένα στέλεχος με το ένα χέρι, και χρησιμοποιήστε το άλλο σας χέρι για να κρατήσει τα λουλούδια στη θέση τους.

 
-Συγκεντρώστε τέσσερα λουλούδια στο ίδιο ύψος δημιουργώντας τετράγωνο σχήμα,αυτά θα είναι στο κέντρο του της ανθοδέσμης.

 
-Τακτοποιήστε τα άλλα λουλούδια ένα προς ένα γύρω από το κέντρο για να δημιουργήσετε σχήμα ''θόλου''.

  
*extra tip: Για να δούμε καλύτερα πως θα είναι η ανθοδέσμη  στο χέρι σας, σταθείτε μπροστά από έναν καθρέφτη και παρατηρείστε πώςείναι το σχήμα που βρίσκεται σε εξέλιξη. 


Βήμα 3: Ασφαλίζοντας το "δέσιμο" της ανθοδέσμης...

  
-Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι ή floral tape για να δέσετε τα κλαδιά στο σημείο όπου φυσικά ενταχθούν (περίπου 3 έως 4 εκατοστά κάτω από τα κεφάλια των λουλουδιών).

  
-Επαναλάβετε τη σύνδεση προς το τέλος των μίσχων, αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά περίσσειας στελέχους από κάτω που θα προσδέσετε στα τελειώματα αργότερα.

 
-Είτε τοποθετήσετε τα κοτσάνια σε νερό και τα τυλίξετε είτε αργότερα, συνεχίστε στο βήμα 4.  


Βήμα 4: Ολοκληρώστε την λαβή

  -
Κόψτε τα τελειώματα των στελέχων έτσι ώστε να είναι όλα το ίδιο μήκος, περίπου 7 έως 8 εκατοστά μακριά.

  -
Στεγνώστε τα κοτσάνια με μια χαρτοπετσέτα.

  -
Κόψτε ένα κομμάτι κορδέλας περίπου τρεις φορές όσο το μήκος των βλαστών.

  -Διπλώστε
το άκρο της κορδέλας στο εσωτερικό της ανθοδέσμης και αρχίστε να περιτυλίγετε γύρω-γύρω κάτω από το μήκος των στελεχών.

 
-Όταν φτάσετε στο κάτω μέρος, τυλίξτε το γύρω-γύρω μέχρι τον κορμό.

 
-Στην κορυφή,διπλώστε το άκρο κοπής της κορδέλας κάτω και στερεώστε με ένα ζευγάρι καρφιτσάκια και σπρώξτε μέσα από την ταινία και στα στελέχη.  


Βήμα 5: Διατήρηση της ανθοδέσμης


 
-Αποθηκεύστε τη στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να φύγετε για την τελετή. Για απόλυτη φρεσκάδα, είναι καλύτερο να κάνετε το μπουκέτο το πρωί του γάμου. Μόλις η ανθοδέσμη κατασκευαστεί,κρατήστε τα γυμνά κλαδιά στο νερό όσο μπορείτε και δροσισμένα τα άνθη. Αποφύγετε να ακουμπήσετε τα άνθη στα τοιχώματα του ψυγείου γιατί μαυρίζουν και μαραίνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου